Iako su prethodnih dana zbog operativnih i komercijalnih problema letovi Montenegroerlajnza (MA) funkcionisali sa određenim izmjenama, od danas saobraćaju na redovnoj liniji.

Komercijalni direktor MA Zoran Radunović navodi da kompanija nije primila nijedan zvaničan, niti nezvaničan zahtjev od kopilota o obustavi rada i da pritajenog štrajka zaposlenih nije bilo.

“U principu, Montenegroerlajnz redovno funkcioniše, određenih odstupanja u odvijanju saobraćaja je bilo svakako, ali ona su prouzrokovana što iz operativnih, što iz komeracijalnih razloga. Sad je period niske sezone i u principu u MA se ne dešava ništa što se ne dešava u svim ostalim kompanijama u okruženju i na svijetu”, rekao je Radunović za Radio Crne Gore.

Radunović je potvrdio da zaostalih kašnjenja plata ima, ali da su ona mnogo manja u letačkom sektoru nego kod ostalih zaposlenih u kompaniji.

Dva leta su bila otkazana, prvi iz operativnih razloga, jer u datom momentu nije bilo adekvatne letjelice koja je mogla osigurati uspješan let. Drugi je bio iz komercijalnih razloga, na letu za Ljubljanu, zbog male popunjenosti putničke kabine, pa je jedan dio putnika prebačen za sjutradan.

On je istakao da svaki otkaz letova sa sobom nosi velike troškove.

Na zahtjev premijera Markovića da se dobije informacija o stanju u nacionalnom avio-prevozu Radunović kaže da će odgovoriti odmah nakon što dobiju nalog iz Ministarstva saobraćaja.

“Očekujemo poziv iz Ministarstva saobraćaja. Čim to dobijemo, svakako da ćemo izvijestiti premijera, jer MA i treba da bude transparentan”, kazao je Radunović, uz ocjenu da je kompanija pod jačim fokusom javnosti zbog toga što je u državnom vlasništvu, ali da u principu ona funkcioniše kako bi trebalo i kako je moguće u trenutnim uslovima.