lavice
Ni neočekivan poraz od Japana, ni katastrofalno drugo poluvrijeme protiv Norveške, nisu poremetili planove crnogorskih rukometašica na Olimpijskim igrama.
“Lavice” su pobijedile Južnu Koreju 28:26 i pred vratima su četvrtfinala.
Crna Gora je prethodno dočekali dobre vijesti. Angola je iznenadila Japan i omogućila našim igračicama da povoljnim rezultatom protiv najbolje azijske selekcije prođu u nokaut fazu.
Pravo sportsko čudo neophodno je da “lavice” ostanu bez četvrtfinala. Da bi se to dogodilo treba da izgube od Holandije, Japan da pobijedi Norvešku, a Koreja savlada Angolu, što je u praksi teško da se poklopi.
Izabranice Bojane Popović duel protiv Korejki počele su vođstvom 5:1, a onda je uslijedio veliki pad što je rival iskoristio da preokrene na 8:7.
Na krilima Majde Mehmedović, Crna Gora je kreirala seriju 5:0, a na veliki odmor otišla sa dva pogotka prednosti (13:11).
U nastavku nije bilo dileme. “Lavice” su se u potpunosti razigrale, odbrana je bila zategnuta, a stizale su i važne intervencije Ljubice Nenezić, koja je skinula nekoliko zicera.
U 54. minutu Crna Gora je povela sa 26:19 i riješila pitanje pobjednika. Koreja je do kraja meča uspjela samo da ublaži poraz.
Naš nacionalni tim će u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Holandije u ponedjeljak od 12.30.
Izvor: CDM