Filmska fondacija “Živko Nikolić” (FFŽN) organizuje kulturno-sportsku manifestaciju – “Koš za Živka”, u nedelju, 14. februara sa početkom u 19h, u Sportskom centru Nikšić. Ulaznice se, po cijeni od 3 eura, mogu kupiti od srijede, 10. februara na blagajni SC “Nikšić” od 10 do 18h.

Cilj organizatora je, kako su saopštili, da u atmosferi sportskog druženja, šale i nadmetanja, uz adekvatan prateći muzičko-scenski i izložbeni program, pruže publici ugođaj u znak sjećanja na poznatog umjetnika Živka Nikolića i njegov značajan televizijski opus.
Program počinje revijalnom košarkaškom utakmicom KK “Đekna” – OKK “Oriđinali”.
Tokom manifestacije u Sportskom centru biće postavljena izložba umjetničkih slika i radova učenika 22 osnovne škole Opštine Nikšić koji učestvuju na likovnom konkursu “Nacrtajte Živka”.
“Ideja je da se na Dan zaljubljenih, na dan kada se u Americi odigrava tradicionalni revijalni NBA susret zvani All star game, u Nikšiću, u hali Sportskog centra, organizuje revijalno druženje ljubitelja igre pod obručima. Cilj manifestacije je prikupljanje sredstava za izradu i realizaciju građevinskog projekta Memorijalni centar “Živko Nikolić” u selu Ozrinići.”, navode organizatori manifestacije.