Prva od tri festivalske večeri na Krupcu počela je nastupom nikšićkog benda Podroom, koji je napravio sjajnu uvertiru kolegama iz sastava Zaa, koji su nastupili nakon njih.

U trenucima kada se u prostoru oko bine skupio respektabilan broj publike nastupio je Mortal kombat, najzvičnije ime dosadašnjeg toka festivala. Nakon njih nastupila je grupa Iskaz koja je bila propraćena burnim ovacijama.

Jednako dobra atmosfera vladala je i u kampu pored jezera, gdje su se okupili svi oni koji pored dobre muzike žele da se kvalitetno druže i zabave.

Ekipa portala Mladi Nikšića osjetila je atmosferu u kampu i prenosi vam impresije nekih od posjetilaca.

“Kampujemo drugu godinu zaredom. Došlo nas je desetak iz društva, raspoređeni smo u nekoliko šatora. Očekujem dobru zabavu, bendovi su raznovrsni i nadam se da ćemo se dobro provesti u društvu lijepih žena”, kazao je 32-godišnji Branko.

U nastavku smo dobili odgovor od naših sugrađana, koji su vidno zadovljni brojem posjetilaca na kampu i samom festivalu.

“Odlično je, već od 18h izgradilo se pravo malo naselje od šatora. Upoznali smo zanimljive nove prijatelje, tako da moje društvo i ja nećemo ići ispred bine, već ćemo ostati u kampu i zabavljati se uz gitaru i piće”, rekao je Milan (19), koji po prvi put kampuje na Krupcu.

Nešto stariji ljubitelji muzike nijesu zaboravili prave vrijednosti i osnovnu poruku-da muzika spaja ljude.

“Redovan sam posjetilac festivala, iako sam u ozbiljinim godinama slušam kvalitetnu muziku i mlad sam duhom. Posebno mi je drago što su iznad jednog šatora kolege kamperi istakli zastavu bivše Jugoslavije, države koja je bila prepoznatljiva po rok muzici”, izjavio je 45-godišnji Miroslav, koji redovno obilazi festivale u regionu.

Da je Lake fest odavno postao internacionalni festival, najbolje svjedoči veliki broj kampera iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Češke, BiH, koji su svojim automobilima, motorima i kamp prikolicama stigli u Nikšić.

“Dolazimo iz Beograda. Bili smo na Exit-u i na Sea Dance-u, ali Krupac i Nikšić su nešto posebno zbog specifičnog prirodnog okruženja. Posebno se radujemo nastupima Guano Apesa, Riblje Čorbe i Prti Bee Gee”, kazala je vesela šestočlana ekipa iz Beograda.

Ako se po jutru dan poznaje, sjajan provod na Krupcu može se očekivati i preostale dvije noći.

Primijetno je da je organizacija na mnogo većem nivou nego prethodnih godina, osim problema sa parking mjestima, pa je saobraćaj i mještanima Kočana i svima koji su se zaputili na festival u velikoj mjeri otežan.

Do kraja večerašnjeg programa nastupiće zvijezda večeri Guano Apes, a nakon Bjesova tačku na prvo veče staviće legendarni beogradski rep sastav Prti Bee Gee.

M.M