policija

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.J. (39) iz Nikšića zbog sumnje da je nanio povrede novinarki Nezavisnog dnevnika Vijesti Jeleni Jovanović i policajcu M.D.

“Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su danas podnijeli krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršila krivčno djelo nasilničko ponašanje na štetu novinarke Nezavisnog dnevnika Vijesti J.J. i policijskog službenika Stanice policije Šavnik M.D.”, saopšteno je iz Uprave policije.
Iz policije podsjećaju da je J.J. 14. marta 2021. godine oko 21 sat i 30 minuta dok je bila na radnom zadatku i pratila i blagovremeno izvještavala o lokalnim izborima i dešavanjima nakon zatvaranja biračkih mjesta u Nikšiću, jedno lice nanijelo povredu glave.
“Događaj se desio na kružnom toku gdje se nalazio izborni štab koalicije ‘Za budućnost Nikšića’, gdje je bio okupljen veći broj građana. U jednom trenutku osumnjičeni je počeo verbalni sukob sa policijskim službenikom M.D. koji se nalazio na radnom zadatku, a zatim mu je prišao i skinuo sa lica zaštitnu masku. U jednom trenutku ovo lice je tvrdim predmetom gađalo u pravcu policijskog službenika i pogodilo novinarku J.J.”, saoppteno je iz policije.
Prethodno je, kako dodaju, osumnjičeni nepoznatim predmetom povrijedio policijskog službenika M.D. u predjelu glave, tačnije uha.
Od M.J. (39) iz Nikšića, koji se tereti za navedeno djelo, policija je, kako je saopšteno, prikupila obavještenja na okolnosti navedenih događaja.
“U odnosu na sve navedeno formirani su spisi predmeta koji su dostavljeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću a koji je nakon sagledavanja spisa naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje”, zaključuje se u saopštenju policije.
Izvor: RTVNK