Pošela ugradnja rasvjete ka Morakovu

Što se tiče rekonstrukcije puta prema Župi važno je napomenuti da su sredstva opredjeljena kroz nacrt Budžeta za ovu godinu ( svega 100.000 €) uvećana kroz izglasavanje amandmana koji je podnio poslanički klub DF-a na inicijativu prvenstveno poslanika Jovana Jola Vučurovića, naveo je predsjednik Opštine Nikšič Marko Kovačevič.

“Taj amandman je usvojen s tim što je zbog dodavanja novih projekata u kapitalni budžet cifra morala biti smanjena sa 1.100000 na 884.289 evra”, naglašava Kovačević.
On je istakao da je kod pomenutog puta veliki problem predstavljalo klizište na dijelu koji, prolazi kroz Liveroviće to je bilo jasno da je potrebno izraditi složen projekat da bi se taj problem adekvatno riješio.
Objasnio je da je najveći dio dobijenih sredstava ide upravo na izradu toga projekta koji nije nimalo jednostavan te da je veoma skup.
17. februara obavijestio je Uoravu javnih radova da su se stekli potrebni uslovi za raspisivanje tendera za pomenuti projekat.
Nakon što je proteklo neko vrijeme, sporazumno je ta obaveza, ugovorom sa Upravom javnih radova, prešla na Opštinu Nikšić, radi brže realizacije ali i radi toga da ne bi kroz eventualna preusmjerenja sredstava iz državnog budžeta ostali bez tog novca do kraja godine, naveo je on.
“Raspisan je tender za izradu glavnog projekta rekonstrukcije lokalnog puta L-1 Rubeža-Miolje polje- Morakovo, dionica od mosta na Krstovačama u dužini od 3km i reviziju.
Dana 08.08. potpisan je Zahtjev za pokretanje postupka a 09.08. Rešenje o imenovanju komisije za sprovođenje postupka.
Do kraja mjeseca tj. 29.08. je otvaranje ponuda.
Dakle insinuacije da je dobijeni novac propao i da se ništa po ovom pitanju nije radilo jednostavno nisu tačne i najčešće dolaze od strane onih koji imaju u nastupima višak decibela a manjak informacija”, zaključuje Kovačević.