Igor Kostić pobjednik je turnira u bilijaru koji je održan u nedelju u bilijar klubu Bojanić. Kostić, koji je porijeklom iz Nikšića, osim pehara dobio je i novčanu nagradu u iznosu od 250 eura.

On je u finalu bio bolji od Salkovića iz Bijelog Polja, koji je za drugo mjesto dobio nagradu od 170 eura.

Kako prenosi portal CdM, Kostić je u početku bio rezervisan, ali kako se turnir bližio kraju tako je igrao sve bolje, da bi u finalu prikazao i najbolju igru. Treće mjesto pripalo je Praviloviću, koji je u borbi za 100 eura dobio Musu Hasankovića (dobio nagradu u iznosu od 40 eura).

Kostić je nakon turnira rekao da se uželio pravog bilijara i jake konkurencije.

– Hvala prije svega igračima koji su se danas pojavili i učinili ovaj turnir fantastičnim. Takođe, odajem priznanje organizatoru, koji je od početka do kraja sve odradio bez greške. Ovo je bilo nezvanično prvenstvo Crne Gore, jer su se pojavili najjači igrači bilijara. Crnoj Gori su potrebni ovakvi turniru, još jednom svaka čast bilijar klubu Bojanić – rekao je Kostić za CdM nakon turnira.

Direktor turnira, Mijo Milović, istakao je da su očekivanja ispunjena.

– Svi igrači su nam potvrdili da je turnir bio fantastičan. Jako su zadovoljni i prijatno iznenađeni. Svi su nam potvrdili da će doći i sljedeće godine. Mi smo jako zadovoljni, ovaj turnir je bio spoj mladosti i iskustva, ukupno je učestvovalo 29 igrača. Pojavilo se nekoliko sjajnih mladih igrača, a neki učesnici su igrali čak i na Euro turu. Pojavili su se igrači gotovo iz svih gradova u Crnoj Gori, njima se posebno zahvaljujemo i nadam se da ćemo se na istom mjestu u još većem broju okupiti i naredne godine – rekao je Milović.

Milović je inače bio jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta, ali ga je povreda koljena spriječila da pruži maksimum. Najmlađi učesnik turnira bio je Boris Todorović, član bilijar kluba Bojanić. On je istakao da je prezadovoljan, jer je pobijedio u prvom kolu, a i pored poraza u drugom stekao je ogromno iskustvo.

– Nijesam očekivao ovako dobar i jak turnir. Atmosfera je od početka do kraja bila fantastična, imao sam osjećaj kao da je u pitanju neko veliko prvenstvo, jer je sve bilo na najvećem nivou – rekao je Todorović.

Predsjednik kluba, Miljko Bojanić, rekao je da će Open Nikšić biti sve bolji.

– Očekujem da ovaj turnir iz godine u godinu bude sve bolji. Uradićemo sve što je u našoj moći da naredne godine turnir bude masovniji, da nagrade budu veće, a trudićemo se da na turnir dovedemo i neko zvučnije ime iz regiona. Nas do kraja godine očekuje lokalni turnir u decembru, kada je i godišnjica kluba. Pozivamo sve mlade ljude da dođu u naš klub u Sportski centar da se upoznaju sa ovom prelijepom igrom, da treniraju sa iskusnim i sjajnim igračima i da naredne godine možda uđu u borbu za vrijedne nagrade na Open Nikšiću – rekao je Bojanić.

Miloš Burić i Aleksandar Krivokapić takođe su zadovoljni turnirom, a i oni su pozvali sve zainteresovane da im se pridruže i da konkurencija naredne godine bude veća i bolja.