Duo gitara Srđan Bulatović – Darko Nikčević i Kamerni orkestar prirediće koncert u Nikšićkom pozorištu, u utorak, 16. februara, sa početkom u 20 sati. Koncert pod nazivom „The Best of Montenegro“ je dio novog projekta ovog gitarskog dua. Realizuje se u saradnji sa Kamernim gudačkim orkestrom od deset članova, kojim rukovodi poznati violinista mr Vili Ferdinandi. Na repertoaru su autorske kompozicije koje su inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore.

Srđan Bulatovići Darko Nikčević prisutni su na muzičkoj sceni oko dvije decenije. Ranije su izvodili muziku autora klasične, filmske i flamenko muzike. Posljednjih nekoliko godina domaćoj i publici u inostranstvu predstavljaju se svojim autorskim djelima. Njihove kompozicije oslanjaju se na Mediteran, Orijent i Balkan, tako da se u njima može osjetiti ljepota mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana.
Djela koja ovaj duo izvodi inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gora, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument kao što su rock, flamenko i finger picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i ona i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare. Bulatović je doktor klasične gitare, a Nikčević magistar audio tehnologije. Repertoar koncerta „Najbolje iz Crne Gore“ je rezultat dugogodišnjih istraživanja poznatih gitarista, koji se uvijek trude da publici pruže nešto novo, drugačije od prethodnog izdanja. Tako će i koncert u Nikšiću biti osoben, a publici će ponuditi nova iskustva.