Mladi Nikšića

U Nikšićkom pozorištu sjutra veče u 20 časova biće održan koncert hora “Zahumlje” pod nazivom “Pjesme iz NOB-a”.

Hor “Zahumlje” će se nikšićkoj publici predstaviti sa najljepšeim pjesmama iz NOB-a, a događaj će upotpuniti i vokalni solisti Mihailo Perošević, Milica Nikolić, Tamara Butorović, Slavica Vuković, Nada Raičević i solo pjevačica Tijana Blečić. Koncert će biti izveden uz pratnju Narodnog orkestra JU “Zahumlje”.

Ulaz je slobodan. Organizatori koncerta su Opština Nikšić, JU “Zahumlje”, Udruženje boraca i antifašista Nikšić i Nikšićko pozorište, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Ovo je već treći put kako će se hor “Zahumlje” predstaviti nikšićkoj publici sa navedenim repertoarom. Prvi put povodom Dana državnosti 13. jula 2014. godine na Sceni 213 održan je cjelovečernji koncert u organizaciji Opštine Nikšić i JU “Zahumlje”, a drugi put u okviru izložbe “Između sjećanja i otpora” u organizaciji Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, JU “Muzeji i galerije” Nikšić i JU “Zahumlje”, a oba puta u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.