U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim i klizavim putevima, a ima zastoja i ograničenja gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Zbog sanacije mosta Melještak na magistralnom putu M-2 Podgorica – Kolašin, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz obavezno poštovanje semaforske signalizacije.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6 Ilino brdo – Vilusi saobraćaj će se obavljati jednom trakom naizmjenično.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Cetinje lokalitet Kruševo ždrijelo-kružni tok Cetinje do 31. maja na ovom potezu se odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica – Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, saobraća se jednosmjerno za sve vrste vozila, osim za teška teretna vozila, kamione sa prikolicom i vozila čija visina prelazi 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativne puteve.
Na magistralnom putu Cetinje – Budva, lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka Obzovica, odobrava se promjena režima saobracaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od devet do 14 i od 17 do 20 sati. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.
Na dionici Brajići – Lapčići na magistralnom putu Cetinje – Budva dolazi do potpune obustave saobraćaja za sve kategorije vozila u izmjenjenim terminima od 09:10 do 14:10 i od 17:10 do 20:10 časova.
Na magistralnom putu M.2-3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala nema obustava saobraćaja.
Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevine – Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do prvog juna zbog sanacije ostećenih dilatacionih spojnica na mostovima na magistralnom putu Ribarevine – Podgorica odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Zbog sanacije klizišta Besnik i sanacije zida i kosine na lokalitetu Zeleni na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje – Špiljani, saobraća se jednom trakom naizmjenično.
Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Crkvice – Vrulja, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 i od 13 do 15 sati.
Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je za sve vrste vozila totalno obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati, osim nedjeljom.
Na magistralnom putu Šćepan Polje – Plužine – Nikšić – Danilovgrad, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Do 27. maja zbog izvođenja radova u tunelu Vrmac na magistralnom putu M-2 dionica Kotor – Krtolska raskrsnica promjenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 22 do šest sati.
Zbog održavanja međunarodne brdske auto trke *Kotor – 2017, na dionici puta Škaljari-novo naselje Trojica, saobraćaj će biti u prekidu 27 i 28.maja u subotu i nedelju u terminu od 8:30 do 17 časova. Start trke je predviđen za nedjelju u 11 časova.
Do 31. maja je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se radi na dionicama Risan – Perast i Herceg Novi – Kamenari u Bijeloj.