Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u septembru nastavili sa aktivnostima pronalska vatrenog oružja i municije u ilegalnom posjedu kod građana.

Tokom pomenute aktivnosti policijski lužbenici su 07. tekućeg postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda izvršili pretres stana i kuće kao i drugih prostorija koje koristi Milutin Šekarić (56) iz Nikšića.

Kako saznaje Portal Analitika, prilikom pretresa policijski službenici su pronašli pravi arsenal oružja koji liči kao da se lice spremalo za ratno stanje. Naime pretresom je oduzeto: Poluautomatska puška u ilegalnom posjedu, puška M48, lovačka puška za koju je istekla važnost oružanog lista, pištolj M57 kalibra 7.62mm, 127 komada puščane municije sa gvozdenim redenikom, 27 komada pištoljske municije, dva protivavionska metka, jedan metak kalibra 20mm, sredstva za vezivanje (policijse lisice), policijsku gumenu palicu, staru policijsku službenu značku.

Takođe, devetog septembra tekuće godine u ugostiteljskom objektu ”Čopinac” lociranom u ul. ”Serdara Šćepana” preduzimajući mjere kontrole policijski službenici su izvršili ”pretres” Darka Vickovića(36) takođe iz Nikšića i u ilegalnom posjedu pronašli pištolj Crvena Zastava kalibra 7.62mm. Vicković je lišen slobode i doveden u službene prostorije CB Nikšić.

Na osnovu operativnih saznanja a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršen je pretres kod još dva lica. Naime drugog septembra je od Milete Jaredića(72) oduzeta lovačka puška kalibra 16mm koja je bila u ilegalnom posjedu i 34 patrona kalibra 16mm. Istog dana od Radovana Božovića (49) oduzeto je sljedeće: Lovačka puška kalibra 12mm za koju je istekla važnost oružanog lista a ista je prema oružanom listu u vlasništvu drugog lica, 128 komada municije različitog kalibra, 21 patron kalibra 12mm i četiri prazna okvira od automatske puške.

O navedenom je obaviještena državna tužiteljka u Nikšiću koja je naložila da se predmetno oružje i municija upute na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu nakon čega slijedi podnošenje krivične prijave.

D.D.