književno veče

Deset mladih umjetnika iz Nikšića i Podgorice večeras je predstavilo svoje stvaralaštvo na sceni Zahumlja.

Veče je ispunilo sva očekivanja kako mladih pjesnika tako i publike.
Program su osmislili Škola kreativnog pisanja Gimnazije “Slobodan Škerović” koju uspješno vode profesori Maja Sekulović i Radoman Čečović, i književni klub “Poenta poetika” čijim radom koordinira Goran Radojičić.
“Književni klub “Poenta poetika” ove godine obilježava sedam godina postojanja obećavamo da ćemo se potruditi da u mjeri mogućeg organizujemo što više kvalitetnih i raznovrsnih programa koji će biti pokazatelj našeg rada i kreativnosti”, kazala je moderatorka programa Teodora Ilić.
U programu su učestvovali Aleksandra Papović, Jovo Radović, Đina Baletić i Nikolina Rakojević iz „Poenta poetike” i podgorički gimnazijalci Nađa Lalović, Anđelika Ivanović, Maša Radenović, Sofija Kirsanov, Petar Vlahović i Luka Čelebić.
Osim talenta za pisanje i recitaciju u kratkim biografijama ovih mladih ljudi koje je moderatorka programa iznosila neposredno pred njihove nastupe, mogli smo zaključiti da se radi o svestranim, ambicioznim i inteligentnim srednjoškolcima. Većina njih su članovi raznih sekcija kreativnog pisanja, glume, plesa.. Neki sviraju i instrument, pišu kolumne i učestvuju u mnogim projektima koji za cilj imaju osposobljavanje mladih. Među njima ima i onih koji osim prema pisanju gaje ljubav prema režiji, scenografiji, psihologiji i filozofiji.
Veče je proteklo uspiješno. Publika, koja je bila brojna, aplauzom je pozdravila mlade umjetnike.
J.P.