mladi niksica

Filološki fakultet i NVO HIPERION organizovali su književnu tribinu sa mladom crnogorskom pjesnikinjom Anđelom Radovanović, autorkom zbirke pjesama „Žena od kamena“, koju je objavila u junu 2016. godine.

Tokom tribine mlada književnica je govorila o svojim životnim uzorima i ciljevima koji je tek čekaju.

Anđela Radovanović rođena je 24.06.1992. u Nikšiću, gdje je završila Osnovnu školu “Luka Simonović“ i Gimnaziju „Stojan Cerović“ sa diplomom „Luča“. Takođe je završila i studije Ruskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Nikšiću 2015. godine. Trenutno je na istom fakultetu student dva magistarska studija – Nauke o jeziku (položila sve ispite sa prosječnom ocjenom 10 i privodi kraju magistarski rad) i Nauke o književnosti na Studijskom programu za

Ruski jezik i književnost. Na Filološkom fakultetu radi od septembra 2016. godine kao saradnik u nastavi na Studijskom programu za prevodilaštvo.

Poeziju piše od sedme godine a najveći uzori su joj ruski pjesnici Sergej Jesenjin i Ana Ahmatova, mada je u velikoj mjeri na njene pjesme uticao i Vito Nikolić. Piše i na ruskom jeziku, prevodi poeziju sa ruskog i ukrajinskog.