KMF Ozrinići: Očekivanja su najveća moguća

„Arena“ opštinska liga u malom fudbalu se „zahuktava“, ekipe su počele polako da pokazuju svoje „pravo lice“, već se i priča ko je favorit. Takva „priča“ odnosi se ove godine na ekipu momaka koji nastupaju pod imenom KMF Ozrinići. Ovaj klub je nekada nastupao i u Prvoj futsal ligi, ove godine okupili su dobru i iskusnu ekipu i „napadaju“ titulu.

KMF Ozrinići postoji već nekih petnaestak godina. Zapaženi rezultati ovog kluba bili su četvrto mjesto u sezoni 2004/2005. godine još je tada bila zajednica Srbije i Crne Gore, i treće mjesto u sezoni 2006/2007. godine. Oni su i jedna od dvije ili tri ekipe koje su najstariji učesnici Opštinske lige.
„Poslednjih devet ili deset godina klub igra Opštinsku ligu koju još uvijek nijesmo uspjeli da osvojimo iako svake godine imamo takav pristup da napadnemo titulu. Trenutno klub ima petnaest članova koji su u rotaciji što se same igre tiče, dok tu ima još par ljudi koji su zaduženi za neke druge stvari koje su sastavni dio svakog kluba“, kazali su nam iz KMF Ozrinići.
Mlađe kategorije nemaju.
„Do ove godine imali smo uvijek trenera, ove godine još uvijek nemamo, što ne znači da nećemo imati tek smo četiri kola odigrali. Ali tu su u ekipi neki iskusni pojedinci koji svakako imaju autoritete možda i veće nego neki trener“, ističu oni.
Njihovi treninzi su većinom bazirani na odigravanju termina dva ili tri puta sedmično sa ciljem da se ekipa, kako kažu, što bolje uigra i srodi na terenu.
Što se tiče finansijske pomoći, klub je do ove godine imao stabilnu finansijsku situaciju gdje su igračima omogućeni svi uslovi za igru od kompletne opreme do termina koji su bili plaćeni.
„Uglavnom su to bili lokalni sponzori ili iz naše mjesne zajednice određeni privrednici. Ove godine smo imali specifičnu situaciju izazvanu COVID-19 situacijom i nekim drugim okolnostima koje su je pratile, klub u jednom momentu nije bio 100% siguran da će učestvovati u Opštinskoj ligi. Ali takođe jedna specifična situacija da ove godine okupimo najbolju grupu igrača u poslednjih 7,8 godina natjerala nas je da se dodatno potrudimo da se obezbijede finansije. Tom prilikom želimo mnogo da se zahvalimo gospodinu Vesu Nikčeviću i njegovoj firmi VN petrol, koji je bez razmišljanja prihvatio naš poziv, skoro pa u poslednjem trenutku, da nam bude sponzor i obezbijedi finansije koje su potrebne za učešće u ligu i obezbijedi nove garniture dresova za ekipu. Zahvaljujemo se i Marku Marojeviću i njegovom Mobile shopu Alo Alo. Pored toga bilo je učešća i naših prijatelja iz mjesne zajednice koji su tu već dugi niz godina i slično“, kazali su oni.
Ekipa KMF Ozrinići je rekonstruisana u odnosu na prethodne godine.
„Pored nekih stalnih pojedinaca, osvježili smo ekipu sa nekoliko veoma kvalitetnih i iskusnih igrača od kojih neki imaju kvalitet i iskustvo Prve futsal lige a neki bi se mogli označiti kao budući futsal igrači. Kada kažemo iskusni igrači i da imaju kvalitet za prvu ligu prije svega mislimo, na Milana Lakčevića koji je prethodnih godina uvijek bio jedan od igrača koji su uspješno nastupali u prvoj ligi i ima titulu sa ekipom Vojske Crne Gore. Tu je iako malo stariji ali veoma dobar i iskusan Saša Drobnjak koji inače pored nas nastupa i u prvoj ligi za KMF Onogošt. Znanje i iskustvo ova dva igrača su velika snaga i gorivo ove ekipe. Naravno iskustvo bez mladih i talentovanih snaga ne bi bilo potpuno, ali kad sagledamo situaciju ekipa je kompletna. Takođe vratio se naš stari član, koji je prošle sezone igrao za Trebjesu, a koji je takođe jedan od nosilaca igre naše ekipe Nemanja Ćetković i momak koji bi se već od naredne sezone mogao oprobati u prvoj ligi. Novi igrač u našoj ekipi je Božidar Popović, takođe dobro pojačanje u smislu kompletiranja ekipe na svim pozicijama. Tu su i Miloš Janjusević i Dejan Nikolić i Marko Zajović. Sva tri momka su stari članovi kluba i ova tri momka uz veliku ažurnost kapitena ekipe Ivana Barovića izborili se za finansije i obezbijedili da klub igra ligu.
Kada sagledamo situaciju naša ekipa je kompletna i imamo dobru i prvu postavu ali i jaku klupu. Sve to je ono što nas čini dobrom ekipom i kompletnom ekipom“, zaključuju ovi momci.
Krajni cilj ekipe ove sezone je titula Opštinske lige.
„Očekivanja su najveća moguća ali naravno, ne u smislu izdizanja nas u odnosu na ostale i potcjenjivanja drugih protivnika. Iako svi nekako vole nas da favorizuju, moramo reći da ove godine je svaka ekipa ozbiljna, i da ima 4,5 ekipa koje su mnogo dobre i posjeduju odlične igrače. Mi idemo utakmicu po utakmicu, probaćemo da igramo najbolje moguće, uz sastav kakav imamo, pa ćemo da vidimo je li to dovoljno za najveći domet“, iskreni su oni.
Imaju planove za turnire, ali će to zavisiti od situacije sa korona virusom.
„Želimo da se takmičimo i nadigravamo sa dobrim ekipama i promovišemo naš klub. Neki planovi u budućnosti su da se zadrži ekipa na okupu, da se odigra što više mečeva kako u ligi tako i na određenim turnirima, sve sa ciljem uigravanja ekipe. Krajnji cilj ako sve bude po planu i kao što rekosmo mognemo da zadržimo ekipu na okupu jeste da se probamo u nekoj budućnosti u prvoj ligi“, kazali su.
U ovoj ekipi svi su se igrači bavili fudbalom. „Većina je igrača do neke svoje osamnaeste ili devetnaeste godine igrala veliki fudbal i onda smo počeli da igramo futsal, dok su neki već dugi niz godina u futsalu. Igrače koje bi izdvojili, pored kao što samo rekli našeg najboljeg igrača Lakčevića i iskusnog Drobnjaka, tu su golman Ivan Barović i igrači Nemanja Ćetković i Matija Stanjević. Ne možeo jednog da izdvojimo iz razloga jer su sva trojica talentovani i dobri igrači. Uz dobru pripremu i igranje ove godine sa ovim iskusnim igračima, svakako ćemo imati velike šanse i mogućnosti da od sledeće sezone zaigramo prvu futsal ligu“, kažu i planiraju u ovom klubu.
Bavljenje malim fudbalom po njima je neko posebno iskustvo.
„Pored svih obaveza koje imate tokom dana ili sedmice, otići sat vremena igrati termin ili utakmicu je nešto što svakog čovjeka relaksira, pročisti njegove misli i tijelo i nekako tih sat vrmena zaboraviš na sve probleme i obaveze i uživaš na terenu“, poručuju iz Ozrinića.

G.V.