Igokea je ekipa za gornji dio tabele ABA lige, ali Sutjeska želi da odigra kvalitetan meč i pokuša da iznenadi rivala, kazao je trener nikšićkih košarkaša Dušan Dubljević. On je kazao da Igokea ima iskusan i kvalitetan tim, podsjećajući da su obje ekipe doživjele poraze u posljednja dva kola.

“Očekivano je da taj momenat izazove reakciju kod oba sastava. Oni predvođeni iskusnim bekovima Aleksandrom Ćapinom i Vukom Radivojevićem i centrima Milošem Komatinom i Ivanom Radenovićem uz ostale jesu sastav za gornji dio tabele. Njihova igra bazira se na dosta pik end rolu i igre u ranom napadu, tako da će naša koncentracija u odbrani odrediti naše šanse u ovoj utakmici”, rekao je Dubljević.

On vjeruje da će za gostovanje Igokei biti oporavljen jedan od bekova i da će proširiti rotaciju.

“Nikola Žižić i Marko Korać su još pod znakom pitanja. Bez obzira na to, utakmici prilazimo sa namjerom da odigramo kvalitetan meč i da nas to dovede do brejka na gostujućem terenu”, kazao je Dubljević.

Bek šuter Marko Mugoša smatra da je Igokea ove sezone napravila ekipu za respekt i da je favorit u tom meču.

“Mi imamo dosta problema sa povredama što se vidjelo i na prošlom meč protiv MZT Skoplja. Bez obzira na sve, spremili smo se maksimalno i u Laktaše idemo sa namjerom da pokušamo da iznenadimo domaćina. Sigurno da i mi imamo naše šanse, bez obzira što oni u svojim redovima imaju iskusne igrače”, kazao je Mugoša.

Sutjeska je na startu debitantske sezone u ABA ligi ostvarila dva trijumfa, jedan manje od rivala.

Utakmica u Laktašima počeće u 21 sat.