Mladi Nikšića

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano osam primjedbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna, prenose Vijesti.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole bolnice u Meljinama, prodavnice zavjesa Linea i cvjećare u Gintašu u Podgorici i konobe “Krivokapić” u Nikšiću.

Inspektori su sa 3.800 eura kaznili podgorički Velvet zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori nijesu mogli da obave kontrolu kafane u Zagoriču, više puta prijavljene za rad na crno, jer se objekat ne nalazi na navedenoj adresi.

Ove sedmice je evidentirana i jedna pohvala, za lokal u Danilovgradu.

Od ukupno osam pritužbi, koliko je evidentirano ove sedmice, jedna nije dobila odgovor, a odnosila se na ispuštanje kanalizacije u rijeku Ribnicu.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.