Site icon Mladi Nikšića

Katnić: Drobnjak član u kriminalnoj organizaciji koju su formirale dvije nepoznate osobe

Glavni specijalni tužialc Milivoje Katnić kazao je da su od policije saznali za kokain u kontejneru, a oni od Uprave prihoda i carina.

Kazao je da sumnjaju da su 2. juna, 2. avgusta i 14. oktobra članovi kriminalne grupe uspjeli da odnesu oko tri tone kokaina iz Slobodne zone.
“Primjetili su da fale i uvijek fale na drugom i trećem nizu odrežena količina robe, što su oni kontatovali i obavještavali prodavca robe – firmu iz Slovenije. Na osnovu te robe koja je falila utvrđena je ova količina”, rekao je on.
Kazao je da je u jednom od ta tri slučaja poručilac bio Voli.
Oni su zaista to utvrdili sa velikom vjerovatnoćom i nama saopštili sa 99 odsto vjerovatnoće da se radi o kokainu… Organizovali smo se u pokretu i došli do važne činjenice, a to je ova plomba koja je jedinstvena i može postojati samo jedna, a ona je garant da od mjesta A – Ekvadrod, do mejsta B – Bar, nije niko otvarao”, rekao je on.
Kazao je da su pratili tovar i došli do Volija.
“Kada su radnici otkrili da su ovi paketi različiti, a otkrilo bi i malo dijete”, rekao je on.
Kazao je da su tada izvršili pretres.
“Ova droga je trebalo da bude preuzeta u onaj mrak u skladištu, kao što je prethodna tri puta”, rekao je on.
Objasnio je da je tako učinjeno najmanje tri puta u proteklih pet ili šest mjeseci.
“Za tih 11 dana, koliko kontejner leži tamo, imali su šansu da otvore kontejner, stave plombu, uzmu drogu i odvezu je… Pošto je bilo spekulacija da se od Luke Bar otvori kontejner, to nije bilo moguće”, rekao je on.
Katnić je pohvalio Petričevič, ističući da je sjajna saradnica.
Objasnio je da u Baru kontejneri dobijaju drugu, crnogorsku plombu.
I on je istakao da je Voli u proteklih pola godine više puta tražio da se provjeravaju kontejneri kojima stiže roba za taj trgovinski lanac, a da je to učinio i za ovaj kontejner.
Kazao je da je u jednom od ta tri slučaja poručilac bio Voli.
Zašto se to desilo, zato što dio policije i mi u SDT djelujemo kao na okupiranoj teritoriji. Ozbiljan propust se desio u obavještajnoj zajednici Crne Gore”, rekao je on.
Kazao je da bi, da su obavješteni, mogli uzeti otiske nakon što je primjećeno da nedostaje roba u kontejnerima.
“Prošlo je dvije, tri tone, to su stotine miliona. Na tom tržištu tamo. Važno je da je ova droga 96 odsto čistoće, to je savršenstvo, ali vam ne predlažem da probate”, kazao je Katnić.
Izvor: Borba
Exit mobile version