Strijelac

Strijelac pripada vatrenim znakovima horoskopa, radoznao je i energičan, jedan od najvećih avanturista među znakovima. Njegov entuzijazam nema granice, a posjeduje i izuzetan humor i velikodušnost. Kakav je Strijelac u ljubavnim vezama i kakva je njegova kompatibilnost sa drugim znakovima pročitajte u nastavku.

Strijelac – emotivna veza dvije osobe u ovom znaku je karakteristična po tome što pokušava dostići savršenstvo što opterećuje vezu. Osim toga stalno je u potrazi za avanturama i zabavom jer ovi partneri vole da stalno unose neke novine u svoj odnos ne bi li ga na taj način unaprijedili i učinili ga zanimljivijim.
– Strijelac i Jarac u emotivnoj vezi predstavljaju idealan par. Partneri su često predani jedno drugom i opčinjeni među sobom. Uživaju u zajedničkom planiranju budućnosti.
– Osobe u znaku Strijelca i Vodolije teško mogu da se usaglase po pitanju mnogih pogleda na život a naročito po pitanju zajedničke budućnosti.
– u slučaju kombinacije znakova Strijelca i Ribe u ljubavnoj vezi ih održava radoznalost i sklonost ka sanjarenju. Strijelac treba da vodi računa da Ribi ostavi prostor za samostalno odlučivanje.