Ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Danske 21:20 (12:8) u prvom kolu A grupe Evropskog prvenstva u Valensiji.

Izabranice Maje Savić nijesu uspjele da prirede potpuni rezultatski preokret, iako su u posljednjih 16 minuta meča primile samo 2 gola.

Najbolja igračica “lavica”, naša sugrađanka Đurđina Jauković postigla je četiri gola, kao i Ema Ramusović. Itana Grbić i Nina Bulatović po jedan manje, a Katarina Arseijević i Ivona Pavićević su se po 2 puta upisale u listu strijelaca.

Danska je mnogo bolje otvorila meč, konstatno je bila u prednosti, dok je Savić bila prinuđena da rotira, a danas se najbolje vidjelo koliko ovom timu nedostaju povrijeđene Đurđina Malović i Vanesa Agović, s obzirom da su desnog beka po potrebi igrale Muratović i Arsenijević, te Grbić srednjeg. I pored takve situacije u nastavku su se naše dame vratile u igru nakon ogromnih 19:13 u 44.minutu. Prvo je pogodila Senić, zatim Bulatović, pa solo prodorom Grbić za 19:17 u 53.minutu, što je dalo krila “crvenim” damama.

Dankinje  su u nekoliko navrata bile i na  plus šest (16:10, 18:12, 19:13), da bi zahvaljujući fenomenalnoj igri u odbrani, te bravurama odlične Ljubice Nenezić na golu Crna Gora imala 30 sekundi za remi i igrača više, ali su čini se “crvene” par sekundi kasnije krenule na gol Danske, a Esma Muratović u poslednjoj sekundi iz solidne situacije nije bila precizna. Čini se da su naše dame u tom poslednjem napadu ipak morale bolje, imale su dovoljno vremena da naprave višak, pritom i igrača više, ali nijesu uspjele.

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u17 sati, igrati sa Hrvatskom, dok je za nedjelju zakazan je duel sa Srbijom.

Plasman u glavnu rundu, nakon tri odigrana kola, izboriće po dvije najbolje selekcij iz sve četiri grupe.