Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu. Izabranici trenera Zorana Maslovara poraženi su u posljednjem meču na šampionatu od selekcije Španije 14:9.

S obzirom na brojne probleme, oslabljeni sastav i mali broj odrađenih priprema, odličan rezultat za naše juniore, čiji je cilj prije starta takmičenja u Almati bio plasman među osam najboljih.

Španci su poveli golom Bustosa, ali smo ubrzo preokrenuli preko Gardaševića i Saveljića. Na sredini druge dionice bilo je 3:3, a onda je ”crvena furija” postigla tri gola i na odmor otišla sa prednošću od 6:3. Španci su išli i na +4, ali smo preko Gardaševića i Bulatovića prišli na 9:7 pred posljednjih osam minuta. Ipak, sa četiri vezana gola Španija se odvojila i na kraju slavila sa 14:9.

ŠPANIJA – CRNA GORA 14:9 (2-2, 4-1, 3-4, 5-2)

CRNA GORA: Arsenije Stanović, Ugješa Vukasović, Đorđe Bulatović (1), Dušan Matković (1), Matija Brguljan (2), Nicolas Savejić, Danilo Adžić, Stefan Porobić (1), Filip Gardašević (4), Janko Krivokapić, Milija Mandić.

Z.N.