mladi niksica

Javni poziv za učešće u „Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020 godina“, za 2018. godinu raspisan je danas i trajaće do 11. juna, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura, piše CDM.
U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50 odsto ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65 odsto za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.
„Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo. Tokom trajanja Javnog poziva Ministarstvo će organizovati info dane kako bi prezentovalo Program i pružilo sve potrebne informacije zaiteresovanim klasterima”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
Detaljne informacije o datumu, jedinici lokalne samouprave, mjestu i vremenu održavanja info dana blagovremeno će
biti objavljene na sajtu Ministarstva ekonomije. Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije, kao i na web stranici www.mek.gov.me.