Proteklog vikenda u dvorani Kuća košarke u Donjoj Gorici odigrane su utakmice sedmog kola košarkaške biznis lige.Sigurne pobjede zabilježili su Crnogorski telekom protiv Centralne banke CG(46:33), i Elektroprivreda Crne Gore koja je od samog starta napravila osjetnu prednost protiv Telenora (39:27), i tu prednost održavala do samog kraja.

Societe generale banka je zasluženo upisala svoj drugi trijumf u ovogodišnjem takmičenju, nanijevši Erste banci peti poraz u sezoni. (44:37)

Jugopetrol je protiv Plantaža od samog starta ozbiljno ušao u meč, stvorio i dvocifrenu prednost. Plantaže su u nastavku priprijetile, predvođene sjajnim Obradovićem, ali ipak je rival bio iskusan i ozbiljan do kraja i nije dozvolio preokret. (45:41)

HETA je bila bolji rival tokom tri četvrtine meča protiv favorizovane ekipe Crnogorske komercijalne banke. Do sredine posljednje dionice imali su povoljan rezultat, a onda su nizom početničkih grešaka dozvolili rivalu da upiše pobjedu. (31:40)

A najzanimljiviji meč su odigrale Direkcija za željeznice i Agencija za nadzor osiguranja. Šampion je u početku bio bolji, imao i dvocifrenu prednost tokom prvog poluvremena, ali su nakon pauze momci iz Direkcije za željezenice odigrali fantastičnu treću četvrtinu i stigli do 6 poena prednosti. I početak posljednje četvrtine je nagovještavao da može doći do iznenađenja, ali je na 3 minuta do kraja pri vođstvu Direkcije od 8 poena prednosti, Mičo Ćorović zaradio petu licnu grešku, a kako na klupi nije bilo rezervnih igrača, Direkcija za željeznice je nastavak meča odigrala sa igračem manje, što je iskusna šampionska ekipa iskoristila za preokret i na 15-ak sekundi do kraja stigla do prednosti (45:46).