Udruženje boraca NOR-a (UBNOR) i antifašisti Nikšića su juče ispred Zdravstvene ambulante u Domu MZ Dragova Luka održali istorijski čas i otkrili spomen-ploču posvećenu 21 poginulom borcu iz ove Mjesne zajednice.

Kako prenose Vijesti, predsjednik UBNOR-a Slobodan Mirjačić pozdravio je prisutne i podsjetio da su istorijski časovi i briga o borcima i njihovim spomenicima njihova obaveza, ali i dužnost.

Čedo Vukotić je podsjetio na osnovne biografske podatke poginulih boraca, napomenuvši da istorijski čas starijima služi za podsjećanje na junake koji su mladi izgubili život braneći zemlju od stranih i domaćih okupatora, a mladima je pouka i poruka da cijene tekovine antifašističke revolucije.

„Fašizam jeste pobijeđen, ali ne i uništen”, kazao je Vukotić i pozvao sve da se bore protiv tog, kako je kazao, najvećeg zla čovječanstva.

Spomen ploča podignuta je u čast Vojina, Danice i Dimitrija Bulajić, Miloša Gardaševića, Olga i Čedomira Đilasa, Momčila Đukanovića, Krsta Jablana, Pavla Kavaje, Jovana i Veljka Kruške, Radovana Markovića, Radovana Popovića, Ilije i Olge Sjekloća i Labudovića – Božidara, Svetozara, Niikole, Dimitrija, Milinka i Zorke.