Elektroprivreda EPCG, Elektrodistribucija i Crnogorski elektroprenosni sistem CGES investirali su oko deset miliona EUR u gradnju elektroenergetskih objekata na području nikšićke Opštine u ovoj godini, čime je omogućeno uredno snabdijevanje strujom.

Potpredsjednik Opštine, Dragan Perović, kazao je da je u ovoj godini izgrađeno devet trafostanica i podsjetio na veliki projekat izmještanja dalekovoda dužine 7,5 kilometara iz prigradskog naselja Dragova Luka, vrijednosti oko 600 hiljada eura koje je finansirao CGES, a kojim je povećana bezbjednost života i objekata na tom području.

CGES rekonstruiše i trafostanicu kod Željezare koju će povezati kablom do prostora u blizini Metalca gdje se gradi drugi elektroenergetski objekat.

Vrijednost tog posla, koji treba da se završi do aprila naredne godine, je osam miliona eura.

Direktor Elektrodistribucije Podgorica, Vanja Maksimović, kazao je da su i u naselju Rastoci završene dvije trafostanice i da je vrijednost tog posla 190 hiljada eura.

Radove na tom projektu izvela je podgorička firma Eminent, čiji je vlasnik Ratimir Saveljić kazao da je posao odrađen u roku od 30 dana.

M.M.