Centralna Banka Crne Gore

Centralna banka (CBCG) je proglasila tajnom imena dvije osobe koje su postale vlasnici 100 odsto kapitala Nove banke, piše Dan.

Radi se o transakciji vrijednoj 7,1 milion eura.

Iz Nove banke je u julu prošle godine najavljeno da se planira prodaja vlasničkih akcija kompaniji pod nazivom Adriatic Capital LLC, registrovanoj na Floridi.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije (CDA), prije nekoliko dana novi vlasnik Nove banke postala je ofšor kompanija Adriatic Capital LLC, koja ima adresu registrovanu u Delaveru.

Iz CBCG su medijima nakon transakcije saopštili da su dva fizička lica, državljani Кanade i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), osnovali Adriatic Capital LLC.

Na pitanje Dana da otkriju identitet te dvije osobe, odgovoreno je da se radi o podatku kojem je određen „stepen tajnosti“.

„Uvažavajući vaša interesovanja u vezi odobrenja CBCG za sticanje kvalifikovanog učešća u Novoj banci, obavještavamo vas da je postupak ispitivanja svih relevantnih činjenica i njihove ocjene, kao i davanje dosadašnjih obavještenja po ovom pitanju sprovedeno u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i internim aktima CBCG“, navodi se u odgovoru.

Iz te monetarne institucije su dodali da predmetni zahtjev sa pratećom dokumentacijom ima određenu klasifikaciju stepena tajnosti.

„CBCG, u cilju dosljedne primjene zakona i propisa koji proizilaze iz njega, ne može davati detaljnije informacije po tom pitanju, osim u propisanim slučajevima“, kazali su njeni predstavnici.

loading…