Nikšićanin Lazar Vukotić iz naselja Kočani već decenijama bezuspješno pokušava da riješi problem koji mu stvaraju žitelji tog dijela naselja u Ulici krupačkoj, u blizini jezera Krupac, odlaganjem otpada i formiranjem divljih deponija na njegovom imanju, saopšteno je za Dan.
,,Moj otac je sedamdesetih godina prošlog vijeka bez nadoknade dozvolio eksploatisanje pijeska za potrebe izgradnje plaže na Krupcu, jer je to bio posao od javnog interesa. Na tom prostoru ostali su krateri, jer je usmeni dogovor mog oca s nadležnim službama bio da će taj prostor površine 7.000 kvadratnih metara biti saniran, odnosno daće rupe zagrnuti zemljom, što se nikad nije dogodilo. Stanovništvo tog dijela Kočana, odnosno desetak domaćinstava u blizini čijih kuća se nalazi moja imovina, ne žele da plaćaju odvoz i deponovanje otpada, pa su na toj lokaciji formirane dvije divlje deponije. U par navrata sam o sopstvenom trošku uklanjao otpad, ali bi lokacija ubrzo nakon čišćenja opet bila zatrpana smećem. Obraćao sam se i načelniku Komunalne policije, Zdravku Vlahoviću, koji mi je, maltene, rekao da sam ja krivac. On mi je rekao da Komunalna policija protiv mene može da podnese prijavu i da mi naloži da prostor dovedem u pristojno stanje“, kaže Vukotić.
Izvršni direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“ kazao je da su divlje deponije u urbanizovanim djelovima grada zapravo najbolji pokazatelj haosa koji vlada u oblasti upravljanja otpadom, ali i nekulture življenja koja je u Nikšiću na najnižem nivou.