Bolnica Nikšić

Direktor Opšte bolnice Nikšić Ilija Ašanin kazao je da su u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuli 26 povrijeđenih iz udesa koji se jutros, u 8:20 sati, dogodio u mjestu Crkvine na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, a u kojem su stradale dvije mlađe ženske osobe.

Svi pacijenti su stabilnih vitalnih parametara.

Devetnaest pacijenata je, nakon ukazane pomoći, pušteno na kućno liječenje.

“Od njih sedmoro petoro je zadržano u Jedinici intenzivne njege, jedan je zadržan na Odjeljenju hirurgije, a jedan na ortopediji. Jedna djevojčica od devet godina je zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja odmah operisana. Ona je stabilnih vitalnih parametara i ostala je u Jedinici intenzivne njege”, kazao je Ašanin.

Djevojčica se sa majkom nalazila u automobilu koji se sudario sa autobusom. Ostali povrijeđeni su putnici autobusa “Glušica”.

Pacijenti na intenzivnoj njezi imaju povrede i prelome ekstremiteta i pod stalnim su nadzorom.

“Moguće da će danas ili sjutra neki od njih biti operisani”, dodao je Ašanin.

Ašanin je rekao da nijedna od dvije stradale ženske osobe nije dovezena u Opštu bolnicu Nikšić.

On je rekao da Opšta bolnica Nikšić ima medicinske timove za reagovanje u vanrednim situacijama, kao što je ova.

”Za 45 minuta smo uspjeli da zbrinemo sve povrijeđene, i sa zadovoljstvom mogu da kažem da su svi  povrijeđeni pacijenti  živi i da nijesmo imali fatalnih ishoda. Zaposleni su još jednom pokazali da su dorasli poslu kojim se bave u svakom smislu i stručnom i ljudskom, to su pokazali i danas”, kazao je on.

Foto : Pobjeda

loading…