Kultni američki bend “Pro Pain” nastupiće na ovogodišnjem Bedem festu, prenosi RTCG.

“Stvarno ćemo imati tu privilegiju i čast da po prvi put ugostimo bend uz koje su rasle različite generacije poštovalaca tvrđeg zvuka za ovih 25.godina koliko kultni sastav Pro Pain i postoji. Bedem fest nastavlja sa sjajnom tradicijom da svoje posjetioce i ukupnu javnost ‘šokira’ novim imenima koja će se naći na ovogodišnjoj listi izvođača”, prenose organizatori.

Oni su dodali da će Pro Pain ove godine nastupiti samo na Bedem festu, od cijelog regiona.

“Uvjereni smo da nakon ove objave, svi oni koji su do sada možda i imali dilemu, da će sada definitivno odlučiti da dođu na osmi Bedem fest”, navodi se u saopštenju.

Organizatori posjetiocima obećavaju “nezaboravno iskustvo koje se urezuje duboko u sjećanje i koje se ne zaboravlja”.

”Zato i pozivamo ljude iz svih krajeva da dođu u Nikšić na osmi Bedem fest. Toplo preporučujemo svim ljudima da u planiranju svog ovogodišnjeg godišnjeg odmora obavezno uvrste posjetu drevnoj gradskoj tvrđavi, Nikšiću i Bedem festu” ističu iz organizacije.

Promotivna turneja po regionu počeće već 10.maja kada će četvoročlana ekipa Bedem festa krenuti za Sarajevo.

“Nakon Sarajeva slijedi nam odlazak najprije u Slavonski Brod na finalno veče 21. izdanja Hrvatskog demo rok festivala”.

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić će, kako su najavili, i ove godine biti član žirija tog festival.

Nakon Slavonskog Broda, Bedem karavan nastavlja svoj put za Zagreb.

“Biće to sjajna prilika da se sretnemo sa mnogobrojnim prijateljima, kojih imamo jako puno, ali i da vrlo aktivno učestvujemo u završnim programima Hrvatskog demo rok festivala” navode iz organizacije.

Iz organizacije podsjetili na sjajan program koji će uslijediti ovih dana u Nikšiću i Podgorici povodom obilježavanja 30. godina realizacije programa “ERASMUS+” i dana Evrope, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i EU Info centrom.

“Pozivamo ljubitelje elektronske muzike da u petak 05.05. obavezno svrate do gradske tvrđave u Nikšiću i da uživaju u nastupima crnogorskih DJ-eva DJ Irona, Petrumatika, Proximusa i sjajne Lee Dobričić. Posebnu zahvalnost dugujemo i Pivari Trebjesa koja je podržala ovaj događaj. Ulaz je slobodan”, navodi se u saopštenju.