NVO „Izvor života“ iz Nikšića, i ove godine organizovala je akciju “Voz solidarnosti“ kojom će obići oko 100 porodica iz više opština.

„Do sada smo obišli 30 porodica kojima su uručeni prehrambeni paketi proizvoda sa osnovnim životnim namirnicama, a za one najugroženije obezbjeđeni su i suhomesnati proizvodi. Planiramo da u narednih mjesec dana „vozom solidarnosti“ obiđemo preko 100 porodica sa ciljem da im makar malo popravimo stanje u kom se nalaze“, kazala je Konstantina Maraš, direktorica NVO Izvor života.

Akcija je nastala zbog sve učestalijih poziva onih kojima je pomoć potrebna, a iz opština u kojima nažalost nema kuhinja.

„Pomogao nam je veliki broj kompanija iz cijele Crne Gore. Pozvala bih i ostale društveno odgovorne firme da se priključe “Vozu solidarnosti” i pomognu u skladu sa mogućnostima. Ovom akcijom smo obezbjedili i stvari za tri porodice uahvaljujući jednoj gospođi iz Budve, bebi opremu za jedno novorođenče zahvaljujući Zorici Drakulović iz Herceg Novog, takođe obišli smo i veliki broj romskih porodica kojima smo podjelili gardarobu i odjeću. Nadamo se da ćemo ovu akciju nastaviti i naredne godine i da će postati tradicija“, kazala je Maraš.

loading…