Autoput Bar-Boljare  gradiće 20 domaćih podizvođača, medju kojima i nikšićke firme. Saglasnost Ministarstva saobraćaja za angažovanje na autoputu do sada su dobili Ramel, Exploring i Ening iz Nikšića.

Osim njih autoput gradiće i Geo Max, Inter projekt i Entasis, Institut sigurnost, Geoprojekt, Hidricop, Gratom, Beton Montenegro, Bemax, Montenegropetrol, Cijevna komerc, Čelebić, Toškovići, Indel inženjering, Civil enginer i Medix iz Podgorice, Jawel iz Danilovgrada i Geotehna iz Bijelog Polja.

Moracnicaa

Do sada je podizvođačima dodijeljeno oko 15 odsto ukupne ugovorene vrijednosti radova, a u toku su pregovori i zaključivanje novih ugovora.

Kineska korporacija za izgradnju puteva i mostova (CRBC) je pored podizvođača, angažovala i druga domaća preduzeća. Iz Ministarstva su objasnili da su oni angažovani kao dobavljači usluge, špedicije, transport, kupovina materijala i opreme. To dodatno doprinosi povećanju budžetskog prihoda po osnovu realizacije ovog projekta.


Rok za realizaciju je 48 mjeseci od početka radova, što podrazumijeva izradu glavnog projekta, izvođenje pripremnih radova i na kraju glavnih radova na samoj dionici auto-put

Izvođač radova trenutno priprema glavni projekat i izvodi pripremne radova, dok dinamiku radova sam određuje u skladu sa svojim programom radova.

autoput03