Ukupno 75 tableta sa internetom za šest mjeseci biće podijeljeno u više crnogorskih institucija i javnih ustanova za ranjive kategorije stanovništva među kojima su Dom za stare Grabovac u Risnu i Dječiji dom Mladost u Bijeloj, piše RTCG.

U Domu za stare Grabovac u Risnu, čiju obnovu je 2008. godine radio Help, u srijedu 27. maja biće podijeljeno 12 tableta, dok će istog dana u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Bijeloj biti podijeljeno 10 tableta.

“Zahvaljući tabletima korisnicima u ovim ustanovama biće omogućen lakši kontakt sa porodicama i rodbinom, koji je zbog mjera za borbu protiv korona virusa bio otežan ili onemogućen. Ostali tableti biće podijeljeni u domove za stare u Bijelom Polju i Pljevljima, Ustanovi za djecu sa posebnim potrebama Komanski most u Podgorici i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu. Svi korisnici će uz tablete dobiti i internet od 50 GB mjesečno za šest mjeseci”, navode iz organizacije Help.

Donacija tableta je, kako je saopšteno, nastavak pomoći Help-a Crnoj Gori za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa.

Distribucija 75 tableta za ranjive kategorije stanovništva, dio je drugog paketa pomoći njemačke Vlade vrijedne 46. 645 eura, podsjećaju iz Helpa.

loading…