Gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović nije želio da odgovori da li će na lokalnim izborima u našem gradi biti nosioca liste Demokratske partije socijalista.

“Ne odgovaram na politička pitanja”, odgovorio je Grbović novinarki portala “Mladi Nikšića” nakon sastanka sa privrednicima u Tehnopolisu i ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić.
On, međutim, nije odgovorio ni na ekonomsko pitanje o broju nezaposlenih Nikšićana.
Tokom sastanka u Tehnopolisu, Grbović i Sekulićeva razgovarali su sa privrednicima o kreiranju biznis zona, benefitima Ministarstva ekonomije i Vlade za investicije, kao i generalnim upoznavanjem privrednika sa onim što ministarstvo nudi.

„Ministarstvo ekonomije planira da u direktnoj komunikaciji sa privrednicima sazna na koji način im se može olakšati kao generatoru poslovanja, radnih mjesta, punjenja budžeta i ostalog. Moramo ulagati u poboljšanje poslovanja malih i srednjih preduzeća koja se bave proizvodnjom, preradom, pružanjem usluga”, kazala je Sekulićeva.
Dogovor je da se sastanak ponovi za mjesec dana, kada će Ministarka ekonomije, gradonačelnik i Tehnopolis mogućim investitorima prezentovati mogućnosti koje mogu koristiti.

Takođe se došlo na ideju o formiranju biznis zone u Nikšiću, koj bi omogućila preduzećima da prošire svoje djelatnosti i proizvodnju, kao i da iskoriste njeno postojanje.
Biznis zona podrazumijeva zajedničko djelovanje preduzeća i olakšice koje im država može pružiti.