Site icon Mladi Nikšića

Gradonačelnik Novog Sada posjetio Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sastao se juče sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.
Kovačević je istakao zadovoljstvo što je Vučević svoju posjetu opštinama u Crnoj Gori počeo baš od Nikšića i izrazio očekivanje da će se saradnja između Nikšića i Novog Sada intezivirati i unaprijediti u narednom periodu.
Novi Sad je zaista primjer na koji se treba ugledati. Administracija na čijem čelu je gradonačelnik Vučević je od 2012. godine otvorila preko 30.000 radnih mjesta. Fabriku čokolade su otvorili za godinu i mjesec dana od postavljanja kamena temeljca što pokazuje razlike u odnosu na slična obećanja koja smo imali u Crnoj Gori od strane prethodne vlasti. Razmjena iskustava nam je neophodna da bi i Nikšić napredovao u istom pravcu kao i Novi Sad, rekao je Kovačević uz zahvalnost za podršku koju su dobili sa tako važne adrese.
Na sastanku smo razmijenili mnogo bitnih informacija. Ovo je prvi susret gradonačelnika Novog Sada i Nikšića u dužem vremenskom periodu, a gradonačelnik Kovačević i ja smo spremni to da mijenjamo, rekao je gradonačelnik Vučević. Novi Sad i Srbija su spremni da, u okviru onoga što su standardi međunarodnog prava i zakoni Crne Gore, pomognu u svakom pogledu Opštinu Nikšić i da predsjednik opštine Kovačević može da računa na saradnju sa Novim Sadom i Srbijom kada su u pitanju kapitalni projekti na isti način kao i ostali gradovi iz regiona sa kojima smo imali uspješnu saradnju zaključio je Vučević.
Predsjednik Kovačević uručio je gospodinu Vučeviću prigodne poklone ispred Opštine Nikšić uz dogovor da će uskoro uzvratiti posjetu.

Exit mobile version