Broj prevezenih putnika u septembru je u lokalnom saobraćaju bio veći osam odsto, saopšteno je iz Željezničkog prevoza (ŽPCG).

“Realizovani prihodi veći su 17 odsto u odnosu na septembar prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Do povećanja broja putnika i prihoda, kako su objasnili iz kompanije, došlo je prevashodno zahvaljujući promotivnim cijenama u lokalnom saobraćaju i kvalitetnoj usluzi.

“Prosječno kašnjenje umanjeno je 11 odsto u odnosu na septembar prošle godine”, rekli su iz ŽPCG.

Ukupan broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju u septembru je iznosio je 102,94 hiljade.

Na relaciji Bar – Bijelo Polje – Bar prevezeno je 4,43 hiljade putnika, na relaciji Bar – Nikšić – Bar 2,19 hiljada, na relaciji Podgorica – Nikšić – Podgorica 26,7 hiljada, na relaciji Podgorica – Bar – Podgorica 55,5 hiljada, dok je na relaciji Podgorica- Bijelo Polje – Podgorica prevezeno 14,12 hiljada putnika.

Iz ŽPCG su saopštili da je u međunarodnom prevozu došlo do povećanja svih pokazatelja poslovanja kada je riječ o relaciji Bar – Beograd – Bar, a takođe i u periodu kada je saobraćao jedan voz na relaciji Novi Sad – Subotica i obratno.

Boljim rezultatima u ovoj godini u odnosu na isti period prošle doprinijelo je, kako su dodali, uspostavljanje redovnog putničkog saobraćaja na pruzi Bar – Beograd – Bar, kao i saobraćajem tri para vozova do 7. septembra.

Ukupan broj prevezenih putnika u septembru u međunarodnom saobraćaju iznosi 20 hiljada.