Crnogorska atletičarka Marijana Goranović nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Dohi,u bacanju diska, završila je na sedmom mjestu. Ona je sinoć u finalu, u klasi S 41 (osobe niskog rasta), disk bacila 18 metara i 67 centimetara i postavila novi lični rekord.

Tim hicem ona je za skoro metar i po prebacila A normu za Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru (17,20 metara). Goranović je svoj najbolji rezultat bacila u prvoj seriji, dok je u drugoj ostvarila rezultat 18,43 metra. U ostala četiri pokušaja je prestupila.

“Zadovoljna sam rezultatom iz razloga što disk bacam prvi put na velikom takmičenju. Prebacila sam lični rekord za 85 centimetara. Žao mi je što je hitac u četvrtoj seriji, koji je bio preko 20 metara, otišao za koji centimetar van segmenta. Ispunila sam cilj, izborila plasman među osam najboljih”, kazala je Goranović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

U finalu je nastupilo 12 atletičarki.

Trijumfovala je Tunižanka Roua Tlili sa novim svjetskim rekordom 29,70 metara.
Srebrna medalja pripala je njenoj sunarodnici Fatiji Amaimiji (24,83), dok je bronzana bila Niam Mekarti iz Irske (23,66).

Goranović će 26. oktobra nastupiti u bacanju kugle. Istog dana na borilište će i bacač kugle Radmilo Baranin, a dan ranije nastupiće Miloš Ranitović u skoku u vis.