Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović otvorio je trening obuku “Naučno utemeljeni i učinkoviti principi sa osobama iz spektra autizma i poremećajima u komunikaciji“, koja je održana u Hotelu “Onogošt“.

Potpredsjednik Goranović je istakao da će Opština Nikšić uvijek pružati podršku djeci sa autizmom, njihovim porodicama i ustanovama koje pomažu toj djeci, rekavši da napori lokalne samouprave idu ka prioritetnom cilju – da se otvori savremeni Centar za autizam.

“Mi smo u fazi legalizacije zemljišta na kome će biti budući savremeni Centar za autizam. Veliko hvala i Fondaciji „Margit Nielsen“, koja će pomoći u izradi projekta. Opština Nikšić će kao i do sada uložiti sve svoje resurse kako bismo došli do ostvarivanja tog željenog cilja, koji je jako bitan za sve nas, a posebno za osobe sa autizmom, koje bi time dobile kvalitetniju i bržu uslugu“, poručio je Goranović.

Prisutnima su se obratili i direktor Dnevnog centra Radovan Dragnić i psiholog Radovan Pejović, a obuku je vodila Rea Vuksan iz Hrvatske.

Obuku je organizovao Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, uz podršku danske organizacije “Margit Nielsen“.