Golbal klub Nikšić najuspješnija je sportska organizacija u 2016. godini. Priznanje im je uručio Paraolimpijski komitet na juče održanoj tradicionalnoj svečanosti proglašenja najboljih za 2016. godinu. Golbal klub Nikšić osvajač je više regionalnih turnira u ovoj godini i organizator velikog međunarodnog turnira.

Nagradu za najuspješnijeg crnogorskog sportistu sa invaliditetom u 2016. dobio je atletičar Radmilo Baranin. On je na Evropskom prvenstvu u italijanskom Grosetu osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja, dok je bio srebrni u bacanju diska.

Najuspješniji mladi sportista je plivač Ilija Tadić, šestoplasirani u finalu Evropskog prvenstva u Madeiri. Tadić je nosio crnogorsku zastavu na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Nagradu za izuzetan sportski rezultat dobila je atletičarka Marijana Goranović, vicešampionka Evrope u bacanju kugle i učesnicak Paraolimpijskih igara u Riju.

Stonoteniserka Slobodanka Gurešić, bronzana na Univerzitetskim igrama u Zagrebu, dobila je priznanje za ostvareni sportski rezultat.

Zlatne plakete za doprinos u razvoju sporta osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori dobili su prvi crnogorski paraolimpijci, Savo Blagojević (Holandija, Anhen 1980.) i Božidar Nikolić (Njujork 1984.), kao i Zoran Poleksić, autor knjige Paraolimpizam u Crnoj Gori.