Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković danas je saopštio spisak igrača na koje računa za prvi meč Grupe B Preliminarne faze Svjetske lige koji se 20. okotbra igra u Herceg Novom protiv Španije.

Gojković je pozvao 17 igrača, oslonio se uglavnom na provjerene snage, a glavna vijest je povratak centra Nikole Vukčevića kojeg, zbog loših odnosa sa prethodnim selektorom Rankom Perovićem, nije bilo nekoliko godina u selekciji.

Gojković je kazao da su svi igrači raspoloženi da igraju, ali da na raspolaganju nema najjači sastav, jer ne računa na nekoliko igrača među kojima je i povrijeđeni Boris Zloković, koji je takođe trebao da bude povratnik među “ajkule”.

“Razgovarao sam sa svim kandidatima, svi su raspoloženi da igraju, sem Borisa Zlokovića koji je povrijeđen. I on bi vjerovatno bio tu, ali ga je povreda spriječila. Ovo nije najjači sastav, jer su tu još tri, četiri imena koja nijesu pozvana za ovu akciju. To su Antonio Petrović koji je prihvatio da se vrati da igra za reprezentaciju, zatim Saša Mišić i Aleksa Ukropina. Vjerovatno već od sljedećeg meča Svjetske lige biće pozvani za reprezentaciju. Na ovom spisku su i tri igrača koja su priključena selekciji kao nagrada za njihov rad i trud. Dakle, uz Petrovića, Mišića i Ukropinu, to je spisak igrača na koje najozbiljnije računamo za nastavak Svjetske lige i za Evropsko prvenstvo’’, kazao je selektor Gojković.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković, Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Nikola Janović, Aleksandar Ivović, Nikola Vukčević, Filip Klikovac, Predrag Jokić, Miloš Šćepanović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Nikolas Saveljić i Slaven Kandić.

Prema riječima nekadašnjeg kapitena duelom sa Španijom počinju pripreme za SP.

“Cilj nam je bio da se malo skupimo. Ovo nije nova ekipa, ali se dosta stvari promijenilo, i meni je prvi put da sam u ovoj ulozi. Neki od igrača se vraćaju da igraju za selekciju. Da napravimo kontakt, i da počnemo da dogovaramo neke stvari. Ne možemo ništa značajno napraviti za dva dana, ali biće nam lakše 14. decembra kada počnu pripreme za Evropsko prvenstvo, da imamo neke osnove’’, zaključio je Gojković.

Na klupi će mu pomagati Petar Porobić i Nenad Vukanić. Kondicioni trener je Mladen Klikovac, u medicinskom timu su doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović, tehnička podrška su Radovan Milinić i Vasko Vučković.

Utakmica se igra u utorak 20. oktobra na otvorenom bazenu na Škveru od 18 sati.

Z.N.