Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je spisak igrača za pripreme u Herceg Novom koji će konkurisati za međunarodni turnir ‘’Volvo kup’’ u Budimpešti koji je na programu od 10. do 12. februara, prenosi reprezentacija.me.

‘’Kao i prošle godine imamo problema da sastavimo ekipu, ne možemo da računamo na igrače iz Njemačke i Italije jer su u toku nacionalni šampionati. Dragan Drašković je povrijeđen, I čeka ga pauza od dvije do pet nedjelja. Tri starija igrača nas čekaju u Budimpešti, jer igraju mečeve Eurolige.

Nadamo se da će I Čučković biti sa nama, jer je tek došao sa rehabilitacije. Što se tiče igrača iz domaćih klubova, malo smo promijenili spisak u odnosu na Nikšić. Odlučili smo da pozovemo skoro sve igrače koji igraju na poziciji centra, jer smo prošle godine bili u deficitu na tom mjestu. I upravo ćemo u ova tri dana više pažnje posvetiti toj poziciji. Svi ostali igrači konkurišu za Budimpeštu. Sparingovaćemo sa Dinamom iz Moskve prije odlaska na turnir’’, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Na pripreme su pozvani Stefan Kovačević, Bogdan Đurđić, Blažo Mitrović, Savo Ćetković, Lazar Manojlović, Janko Krivokapić, Matija Brguljan, Danilo Adžić, Dimitrije Kriještorac, Nikolas Saveljić, Miloš Šćepanović, Slaven Kandić, Stefan Vidović, Bojan Banićević, Stefan Pješivac, Vlado Popadić, Vladan Spaić, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević, Đuro Radović, Miroslav Perković, Saša Mišić, Nikola Murišić, a Draško Brguljan, Aleksandar Ivović i Uroš Čučković će se priključiti ekipi u Budimpešti.

Okupljanje je zakazano za 6. februar. Na turniru ‘’Volvo kup’’ pored domaćina i naše selekcije nastupiće još reprezentacije Hrvatske i Slovačke.