Crnogorski gitaristički duo, ima novi spot i to za popularnu “Tango svitu” Astora Pjacole. Sastav gitarističkog dua čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović.

Video za ovaj spot je juče objavila Pariska gitarska fondacija (PGF), a snimljen je 9. i 10. februara u glavnom gradu Francuske. Dio je muzičkog serijala PGF-a koji je režirao Augustin Pesnon. Osim naših proslavljenih gitarista, u spotu se pojavljuju i tango plesači Kira Makarova i Rahid Adželu.

Crnogorski gitaristički duo nastao je 2005. godine, a čine ga dvojica istaknutih crnogorskih gitarista. Repertoar dua Krivokapića i Cerović obuhvata transkripcije renesansne i barokne muzike, te kompozicije iz 19. vijeka. Posebno mjesto zauzima savremena muzika, originalno pisana za dvije gitare. Duo je uspješno nastupao širom Crne Gore, premijerno izvodeći koncert „Madrigal“ sa Crnogorskim simfonijskim orkestrom, zatim na važnim festivalima poput A tempa i Kotor Arta, zatim u Njemačkoj, Španiji, Portugalu, Hrvatskoj, Srbiji, Holandiji, Sloveniji, BiH, Belgiji, Luksemburgu, Poljskoj, SAD, Kanadi.

Njihove nastupe visoko su ocijenili i kritika i publika. Duo nastupa i na prestižnim međunarodnim događajima, priređujući resitale, seminare i učestvujući u žirijima takmičenja za gitaru i kamernu muziku. Takođe objavljivanje njihovog drugog albuma očekuje se krajem godine. U međuvremenu, crnogorska publika biće u prilici da ih čuje na Don Brankovim danima muzike u okviru ovogodišnjeg KotorArta