Mladi Niksica

Učenici Javne ustanove Gimnazija “Stojan Cerović” su nakon slanja poruka za pomoć u liječenju Sofije Šušić, u prvoj smjeni, istu humanitarnu akciju ponovili i u drugoj, te još jednom pokazali svima da su, iako mladi, itekako spremni da pomognu svima.

Četvorogodišnja Nikšićanka Sofija Šušić boluje od lisencefalije, rijetkog oboljenja u razvoju mozga, pa su učenici gimnazije, nakon što su se akciji “Teleton” pridružili u februaru, odlučili da humanitarnim putem pomognu sugradjanki. Oni su zajedno sa profesorima, u dvije smjene slali poruke i na to su, kako kažu, i više nego ponosni.
Kako je ranije za portal Mladi Nikšića kazala predsjednica djačkog parlamenta Nadja Stolica, gimnazijalci su shvatili tešku situaciju i najbrže što su mogli reagovali, a činjenica da je više od hiljadu djaka i profesora poslalo poruku, veoma raduje.

Mladi Niksica
Gimnazijalci i u drugoj smjeni slali poruke i pokazali veliko srce

Jedan od mnogobrojnih djaka, koji se bez razmisljanja pridružio akciji, bio je učenik drugog razreda Matija Knežević.
“Odmah po saznanju o akciji, kao i onim što smo čuli da je bilo u prvoj smjeni, zajedno sa svojim društvom pridružio sam se slanju poruka i nadam se da će biti od pomoći četvorogodišnjoj djevojčici. Nama je bila čast što možemo učestvovati”, poručio je on.