Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Budimpešti od Mađarske 3:1, u utakmici posljednjeg kola G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Poraz na stadionu koji nosi ime legendarnog Ferenca Puškaša značio je i zvanično kraj ambicijama crnogorske selekcije da se domogne šampionata Evrope.
Izabranici selektora Miodraga Radulovića nijesu razočarali, poveli su na startu, a nakon preokreta domaćina imali su nekoliko prilika za povratak.
Crna Gora je povela golom Slobodana Rubežića u 36. minutu. On je, nakon cenaršuta Andrije Vukčevića i asistencije Stevana Jovetića, savladao mađarskog golmana Deneša Dibuša.
Poravnao je Dominik Soboslaj u 66. minutu, nakon nekoliko driblinga i solo prodora. Igrač Liverpula bio je strijelac i vodećeg pogotka, samo minut kasnije.
Konačan rezultat, za pobjedu i prvo mjesto u grupi, postavio je Adam Nađ u trećem minutu nadoknade.
Veliku šansu za izjednačenje, kod rezultata 2:1, imao je Milutin Osmajić, koji je nakon dodavanja Miloša Raičkovića, izašao sam ispred Dibuša, ali je loše šutirao. Mađarski golman odlično je intervenisao i nakon pokušaja loba Jovetića.
Našadač Lećea Nikola Krstović promašio je zicer sa pet petara, a Dibuš je dva puta odlično reagovao nakon šuta Andrije Radulovića.
Na šampionat Evrope igraće i Srbija, koja je u Leskovcu igrala sa Bugarskom 2:2.
Izvor: Mina