Ono što su iz lokalne uprave najavili početkom jula, kada su krenuli sa prvom fazom rekonstrukcije glavnog gradskog Trga u NIkšiću, polako se sprovodi u djelo.

Obrisi budućeg Trga već se naziru, a plan je bio da se do kraja ovog mjeseca završi prva faza rekonstrukcije Trga Slobode, piše portal Onogošt.me.

Kako je nedavno kazao sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Nebojša Adžić, urađena je sva neophodna vodovodna i kanalizaciona instalacija, a uveliko se radi na betoniranju.

“Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima radovi se odvijaju bez problema. Po ugovoru predviđeno je da se radovi koji su planirani u ovoj godini završe u oktobru, ali sudeći po dosadašnjoj dinamici biće završeni i prije roka”, naglasio je nedavno Adžić.

Prva faza radova, koja obuhvata kompletnu rekonstrukciju infrastrukture, betoniranje površine od oko 7.000 metara kvadratnih, sa hortikulturalnim uređenjem vrijedna je oko 410.000 eura.

Za izvođača radova u prvoj fazi izabrana je firma “Mehanizacija i programat”, dok će za drugu fazu biti raspisan novi tender. Druga faza, koja podrazumijeva popločavanje Trga kamenom, planirana je za proljeće.

Rekonstrukcija kompletnog Trga koštaće oko 1,5 miliona eura. Kada su početkom jula krenuli sa rekonstrukcijom glavnog gradskog Trga u Nikšiću, palo je obećanje da će prva faza tog projekta biti gotova krajem septembra.

trg_slobode2

D.D.