Fondacija Sloboda traži ljude pozvala je sve koji imaju fotografije ili video-klipove koji svjedoče o protestima Demokratskog fronta koji traju od 27. septembra, da ih pošalju i da tako učestvuju u takmičenju za najautentičnije svjedočanstvo o ovom, kako navode, istorijskom dešavanju.

“Protesti koje je DF započeo prije 40-ak dana odavno su nadrasli njihov početni stranački i partijski karakter, i postali su opšte dobro svih građana Crne Gore. Oni su bez ikakve dileme postali istorijska prekretnica na predugom putu naše tranzicije, i već sada oni predstavljaju odlučujući iskorak Crne Gore iz autokratije, ka demokratiji evropskog tipa i ka prvim, slobodnim i fer izborima u našoj istoriji”, navode iz Fondacije.

Fondacija Sloboda traži ljude, zahvaljujući finansijskoj podršci malih donatora, običnih ljudi iz Crne Gore i svijeta, odlučila je da pet najautentičnijih fotografija i video-klipova, koji svjedoče o protestima, nagradi skromnim novčanim iznosima.

“O tome ćete odlučivati svi vi, svojim glasovima na našoj FB stranici, a stručni žiri Fondacije će nakon 20. novembra, uvažavajući vaše glasove, objaviti listu najuspjelijih među pristiglim fotografijama i video-klipovima. Ovaj poziv je otvoren do 20. novembra. Šaljite vaša foto i video svjedočanstva preko naše FB stranice, kao i na mail adresu našeg web portala. Najbolja fotografija, video-klip (po glasanju i ocjeni žirija) biće nagrađena sa 300 eura”, navode iz Fondacije.