Nakon nemilih scena na fudbalskoj utakmici Ibra i OFK Nikšića oglasila se i Uprava Ibra.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelini:
“Mnogo smo utučeni ovakvim ishodom, cijelu godinu prosuli smo u ovih 63 minuta. Kao Klub dali smo zadnji atom snage pri organizaciji ovog meča. Angažovali smo Službu obezbjeđenja, obavijestili Odjeljenje bezijednosti Rožaje, učinili sve da dočekamo sportske prijatelje iz Nikšica onako kako dolikuje našem gradu. Nazalost ni to nije bilo dovoljno.
Cijela uprava se angažovala satima nakon završetka utakmice kako bi ekspediciju Nikšića bezbjedno ispratili. Ne želeči da pravdamo ovaj potez nikako, hrabni izjava njihovog trenera za Radio televiziju Nikšić, koji je izrazio zahvalnost našoj upravi i trenerima na pribranosti i reakciji kada smo svojim tijelima branili igrače Nikšica. Ostaje nenadoknadiv gubitak i za Klub iza navijače.
Za kraj ističemo da je kroz naš Klub, na šta smo posebno ponosni, prodefilovalo na desetine igrača iz Nikšiča, a da su juče bili u sastavu gostiju četvorica nekadašnjih našh igrača. Želimo da se lično izvinimo ekspediciji Nikšiča i vjerujemo da se ovo neće ponoviti nigdje, a kamoli u našoj čaršiji, koja je nadaleko poznata po svom gostoprimstvu i humanosti”.
Svi koji su učestvovali u skandalu na utakmici Ibar-OFK Nikšić u Rožajama moraju odgovarati i biti adekvatno sankcionisani, kazao je ministar sporta i Mladih Vasilije Lalošević. On je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”, saopštio da ne bi licitirao motivima incidenta, te da nema informaciju da li su zakazali organizatori utakmice.
Lalošević kaže da se u Rožajama desila scena za koju smo mislili da je nešto što je davno iza nas.
“Desilo se da na sportskoj utakmici baraža koja objektivno i nije toliko bila značajna u susretu OFK Nikšića. Slavili su sa 2:0. Došlo je do upada publike na teren, ružnih scena. Klasično nasilje. Moram reći da je neprimjereno. Nadležni organi, prije svega iz Fudbalskog saveza moraju sankcionisati sve aktere tog skandala”, kazao je Lalošević.
On je istakao da su se čelnici Rožaja izvinili fudbalerima Nikšića.
“Ja ne bih licitirao bilo kakvim motivima, da li je riječ o nekoj organizovanoj akciji, neka nadležni organi daju riječ o tome. Jedno je sigurno, upućena je jedna ružna scena, jedan događaj koji je trebalo da bude praznik”, kazao je Lalošević.
Nadležni organi, kako je dodao, treba da sankcionišu aktere kako treba.
Ministar je kazao da nema informaciju da li su zakazali organizatori utakmice.
“Svaki sportski događaj mora da se organizuje po propisima. Ja u ovom trenutku nemam informaciju da li je tamo bilo redara i da li je organizacija zakazala”, saopštio je Lalošević.