mladi niksica

U finalu turnira u glavnom gradu Katara sastaće se prva dva nosioca: Novak Đoković, koji je ranije danas savladao Verdaska poslije preokreta, i Endi Marej, koji je bez većih poteškoća izašao na kraj sa Tomašom Berdihom u dva seta.

Najbolji teniser svijeta je do finala došao bez izgubljenog seta, a češki teniser je otpor pružao oko sat i po vremena – 6:3, 6:4, prenosi mondo.

Najbolji teniser svijeta je “na vrijeme” napravio brejk (3:1) i mogao i ubjedljivije da dobije prvi set, ali je Čeh bio uporan i uspio je da spasi dvije set-lopte. U nastavak je ušao nešto bolje, ali nakon što nije napravio brejk – uzvratio je Marej. To međutim nije potrajalo dugo…

Tomaš Berdih je brzo uzeo novi brejk, ali se zaustavio na tome pošto nije bio spreman za novi napad Mareja. Do kraja je uspio da odbrani osvojeno i da slavi u drugom setu 6:4.

“Igrali smo na kraju prošle godine i bio je super agresivan, pa to očekujem i u finalu. Kraj prošle godine je bio savršen, a ova nedjelja je bila perfektna pred Australijan open”, kazao je Marej
Ovaj duel se igra u subotu, ali za sada nije poznata tačna satnica.
Dvojica tenisera su se do sada sastala 35 puta, a vodi Novak Đoković sa 24 trijumfa.

Posljednji u Londonu dobio je Marej, a vezao je čak 28 uzastopnih pobjeda.