U okviru “Ciklusa filmova Pedra Alomodovara” na Sceni 213, u subotu 21. novembra biće prikazan film “Živo meso”, sa početkom u 20 sati.

“Živo meso“ je drama o mladiću, koji se nakon izlaska iz zatvora želi osvetiti ženi, koju je nekad silno želio.
Viktor Plaza rođen je u autobusu koji je njegovu majku prostitutku vozio u bolnicu. Dvadeset godina kasnije Viktor svoje prvo seksualno iskustvo doživljava s kćerkom diplomate, Elenom i ludo se zaljubljuje u nju, ali ona grubo odbija njegovo udvaranje. Tokom prepirke u njen stan dolaze dvojica policajaca, Sančo i David i u gužvi koja nastane dolazi do pucnjave. Viktor je optužen za ranjavanje i osuđen na višegodišnju kaznu zatvora. Nakon izlaska iz zatvora Vikor žudi za osvetom, pogotovo kada sazna da se predmet njegove žudnje, Elena, udala za Davida i posvetila humanitarnom radu. U filmu igra jednu od glavnih uloga poznata holivudska glumica Penelopa Kruz a pored nje se pojavljuju i Havier Bardem, Frančeska Neri, Liberto Rabal, Angela Molina, Hose Sančo, Pilar Bardem.

Projekcija je organizovana od strane Crnogorske kinoteke i Centra za kulturu, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću

Ulaz će biti slobodan za sve zainteresovane.