Društvena mreža Facebook konačno je proširila svoju opciju Live streaming za sve korisnike. Iako su ovu opciju počeli da testiraju prošle godine, iz facebook-a su tek sada odlučili da je podijele za sve korisnike. Nova opcije koju Facebook zove Live biće smještena pored opcije objave lokacije koja se nalazi ispod statusa.
Kada odlučite da idete “uživo” moći ćete da snimate kratke komentare ili pojave, a vaši prijatelji će moći komentirati u realnom vremenu. Kada završite s prenosom uživo, imaćete opciju da ga podijelite na vašoj vremenskoj liniji.
Uvedena je i nova opcija za pratioce, a to je da pratite posebno Live stranicu pojedinca i tada ćete svaki put dobiti obavještenje kada ta osoba počne da emituje nešto uživo.
Trenutno ovu opciju mogu koristiti samo korisnici iOS-a, a iz kompanije je saopšteno kako rade na tome da omoguće što prije ovu opciju korisnicima Androida. Najprije će je isprobati Amerikanci, a tokom narednih sedmica i cijeli svijet.
Prema Facebookovim podacima, korisnici pregledaju tri milijarde videa dnevno na ovoj društvenoj mreži i smatraju da će ovaj broj još porasti kada i sami budu mogli praviti svoje snimke na društvenoj mreži i prenositi nešto uživo.