Mladi Nikšića

Crna Gora je uspješno završila proces akreditacije za IPARD program i dobila ovlašćenje za upravljanje sa 39 miliona eura sredstava EU. Sa dodatnih 12,1 milion iz nacionalnog budžeta i 35,7 miliona učešća korisnika, kroz IPARD program će se ukupno investirati 87 miliona eura, saopštio je danas potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.

On je dobru vijest za crnogorske poljoprivrednike saopštio zajedno sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadorom Aivom Oravom, na konferenciji za novinare upriličenoj, upravo, na jednom poljoprivrednom gazdinstvu. Konferencija je održana na imanju Veselina Jovovića u mjestu Jelenak u Danilovgradu, u prisustvu predstavnika više udruženja poljoprivrednih proizvođača, kao i ministarstava koja predstavljaju operativnu strukturu za sprovođenje IPARD programa.

“Danas obilježavamo još jedan razvojni iskorak u sektoru poljoprivrede. Zajedno, predstavnici institucija, naših evropskih partnera i proizvođača. U sastavu u kojem smo pripremali i u sastavu u kojem ćemo, siguran sam, uspješno realizovati ovaj značajni projekat”, ocijenio je Simović.

On je posebno izrazio zadovoljstvo što je, sa evropskim partnerima sa kojima su u prethodnom periodu napravljeni brojni iskoraci, ovim povodom kod vrijednih domaćina.

“Kao i do sada, i danas smo kod vrijednih domaćina. Veselin Jovović i njegovi sinovi Goran i Dejan, spadaju u najveće proizvođače povrća u Crnoj Gori. Na 17.000m2 plastenika i 17ha zasada na otvorenom, proizvode preko milion kilograma povrća. Kroz brojne razvojne projekte i programe podrške podržani su za nabavku mehanizacije, izgradnju plastenika i hladnjače i kroz programe direktnih plaćanja”, kazao je Simović.