Mladi Nikšića

U sali SKC Univerziteta Crne Gore u subotu su odigrane finalna i utakmica za treće mjesto Studentskog kupa Crne Gore u odbojci.

U finalu je ekipa Ekonomskog fakulteta opravdala ulogu favorita osvojivši svoju desetu titulu, pobijedivši kolege sa Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:15, 25:14).

“Da se neće odreći titule aktuelni šampioni najavili su od početka meča kada su servisima tehničara Radulovića stigli do prednosti od čak 11:0. Zvicer, Čađenović, Jevtović i pomenuti Radulović rutinski su set priveli kraju dok je kod ETF-ovaca jedini raspoloženi igrač u prvom setu bio Bogojević, ali nedovoljno za ozbiljniji otpor, pa je prvi set završen sa ubjedljivih 25:15 u korist Ekonomskog fakulteta.
U drugom setu Elektrotehnički fakultet je krenuo agresivnije. Poenima brace Dedić poveli su 3:1 ali su izabranici trenera Petra Gošovića odmah preokrenuli i na prvi tehnički time out otišli sa prednošću 8:4. ETF je dobrim servisima Slobodana Dedića prišao na samo poen zaostatka 9:8, ali to je bilo sve što su prikazali u ovom meču. Zvicer as servisima, pa Jevtović dijagonalom i dobrom igrom u polju, donijeli su nedostižnu prednost odbojkašima Ekonomskog fakulteta 22:13 i mirnu završnicu za još jedan pobjednički pehar i slavlje sa oko 200 svojih navijača”, navodi se u saopštenju.

Daleko zanimljivije bilo je u meču za treće mjesto.

Arhitektonski fakultet je u duel za bronzu počeo loše. Izgubili su prvi set rezultatom 25:20 ali su se probudili u nastavku susreta i preokretom pobijedili Prirodno-matematički fakultet 2:1 u setovima a time i osvojili prvu medalju za svoj fakultet u odbojkaškim takmičenjima.